Ga naar de inhoud
Home » Literatuurlijst

Literatuurlijst

Alle informatie op deze website is onderbouwd met de wetenschappelijke literatuur die in onderstaande bronnenlijst is opgenomen.

Bogaert, E. A. M. (2020). Weet wat je eet! Het effect van front-of-package voedingsinformatie op perceptie van gezondheid van het product, merkattitude en aankoopintentie van consumenten. In Tilburg Universiteit. https://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=152360

Centraal Bureau voor de Statistiek. (z.d.). Uit huis gaan. Centraal Bureau Voor de Statistiek. https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/levensloop/uit-huis-gaan#:~:text=De%20meeste%20jongeren%20gaan%20tussen,minder%20vaak%20thuiswonend%20dan%20mannen.

Cutts, M. [Google Search Central]. (2011, 8 maart). How important is it to have keywords in a domain name? [Video]. Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=rAWFv43qubI

Díaz-Ruíz, A., Sánchez-Muñoz, C. E., Cruz-Sánchez, E. S., & Rodríguez-Vázquez, L. A. (2019). Effectiveness of interventions and behaviour change techniques to improve dietary intake among young adults: A systematic review and meta-analysis. PMC. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6520715/

Gorski, M. T., & Roberto, C. A. (2015). Public health policies to encourage healthy eating habits: recent perspectives. Journal of healthcare leadership, 81-90.

James, A., Lawrence, B., & O’Connor, M. (2022). Healthy Eating as a New Way of Life: A Qualitative Study of Successful Long-Term Diet Change. INQUIRY The Journal Of Health Care Organization Provision And Financing, 59. https://doi.org/10.1177/00469580221090397

Janssens, W. (2010). De invloed van de kleur groen op de perceptie van de gezondheid van een product.  Literatuuroverzicht en empirisch onderzoek. Document Server@UHasselt. https://documentserver.uhasselt.be/handle/1942/12490

 Ju Chang, S., Choi, S., Kim, S.-A., & Song, M. (2014). Intervention Strategies Based on Information-Motivation-Behavioral Skills Model for Health Behavior Change: A Systematic Review. Asian Nursing Research. https://doi.org/10.1016/j.anr.2014.08.002

Kalnina, I., Straumite, E., Klava, D., Kruma, Z., Bartkiene, E., Isoldi, K. K., … & Guiné, R. P. (2022). Analysis of factors that influence eating habits in different countries. Journal of Hygienic Engineering & Design38.

Kloosterman, R., Akkermans, M., Reep, C., Tummers – van Der Aa, M., & Centraal Bureau voor de Statistiek. (2023, 20 april). (On)gezonde leefstijl 2022: opvattingen, motieven en gedragingen. Centraal Bureau Voor de Statistiek. https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/rapportages/2023/on–gezonde-leefstijl-2022-opvattingen-motieven-en-gedragingen/2–on–gezond-eten

Movassagh, E. Z., Baxter-Jones, A. D. G., Kontulainen, S., Whiting, S. J., & Vatanparast, H. (2017). Tracking Dietary Patterns over 20 Years from Childhood through Adolescence into Young Adulthood: The Saskatchewan Pediatric Bone Mineral Accrual Study. Nutrients, 9(9), 990. https://doi.org/10.3390/nu9090990

Penne, T., & Goedemé, T. (2021). Can low-income households afford a healthy diet? Insufficient income as a driver of food insecurity in Europe. Food Policy99, 101978.

Przybyłowicz, K. E., & Danielewicz, A. (2022). Eating habits and disease risk factors. Nutrients14(15), 3143.

Rabobank. (z.d.). 10 tips om te besparen op boodschappen. https://www.rabobank.nl/particulieren/financieel-gezond/inkomsten-en-uitgaven/boodschappen

Riley, D., & Hunt, K. A. (2014). Computational Thinking for the Modern Problem Solver. In Chapman and Hall/CRC eBooks. https://doi.org/10.1201/b16688

RIVM. (z.d.). Impactvolle Determinanten: Ongezonde voeding. https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-07/LR_012065_131709_Factsheet%20_ongezonde_voeding_V5.pdf

Thuisarts.nl. (2025, 24 april). Ik wil gezond eten. https://www.thuisarts.nl/gezond-eten/ik-wil-gezond-eten

24Kitchen. (z.d.). 12x tips om geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. https://www.24kitchen.nl/populair/tips-geld-besparen-boodschappen

Verwijs, M. (2025). Maaltijd. TvPO, 20(1), 8–10. https://doi.org/10.1007/s12503-024-2132-x

Voedingscentrum. (z.d.). Chili sin carne. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/chili-sin-carne.aspx

Voedingscentrum. (z.d.-b). Groente-aardappelcurry met ei. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/groente-aardappelcurry-met-ei.aspx

Voedingscentrum. (z.d.-c). Pompoensoep met geitenkaas. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/pompoensoep-met-geitenkaas.aspx

Wąsowicz, G., Poraj-Weder, M., & Matthys, C. (2022). Dreaming of effective diet change? Motivation, emotions, and dietician presence can all matter. Journal of Health Psychology27(11), 2505-2514.

Webanizr. (2019, 9 december). Kleurgebruik op websites. Webanizr. https://www.webanizr.nl/blog/article/kleurgebruik-op-websites#:~:text=Het%20gebruik%20van%20neutrale%20kleuren,formuleer%20en%20zelfs%20afstandelijk%20overkomen.