Alle informatie op deze website is onderbouwd met de wetenschappelijke literatuur die in onderstaande bronnenlijst is opgenomen.
Bogaert, E. A. M. (2020). Weet wat je eet! Het effect van front-of-package voedingsinformatie op perceptie van gezondheid van het product, merkattitude en aankoopintentie van consumenten. In Tilburg Universiteit. https://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=152360
Centraal Bureau voor de Statistiek. (z.d.). Uit huis gaan. Centraal Bureau Voor de Statistiek. https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/levensloop/uit-huis-gaan#:~:text=De%20meeste%20jongeren%20gaan%20tussen,minder%20vaak%20thuiswonend%20dan%20mannen.
Cutts, M. [Google Search Central]. (2011, 8 maart). How important is it to have keywords in a domain name? [Video]. Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=rAWFv43qubI
Díaz-Ruíz, A., Sánchez-Muñoz, C. E., Cruz-Sánchez, E. S., & Rodríguez-Vázquez, L. A. (2019). Effectiveness of interventions and behaviour change techniques to improve dietary intake among young adults: A systematic review and meta-analysis. PMC. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6520715/
Gorski, M. T., & Roberto, C. A. (2015). Public health policies to encourage healthy eating habits: recent perspectives. Journal of healthcare leadership, 81-90.
James, A., Lawrence, B., & O’Connor, M. (2022). Healthy Eating as a New Way of Life: A Qualitative Study of Successful Long-Term Diet Change. INQUIRY The Journal Of Health Care Organization Provision And Financing, 59. https://doi.org/10.1177/00469580221090397
Janssens, W. (2010). De invloed van de kleur groen op de perceptie van de gezondheid van een product. Literatuuroverzicht en empirisch onderzoek. Document Server@UHasselt. https://documentserver.uhasselt.be/handle/1942/12490
Ju Chang, S., Choi, S., Kim, S.-A., & Song, M. (2014). Intervention Strategies Based on Information-Motivation-Behavioral Skills Model for Health Behavior Change: A Systematic Review. Asian Nursing Research. https://doi.org/10.1016/j.anr.2014.08.002
Kalnina, I., Straumite, E., Klava, D., Kruma, Z., Bartkiene, E., Isoldi, K. K., … & Guiné, R. P. (2022). Analysis of factors that influence eating habits in different countries. Journal of Hygienic Engineering & Design, 38.
Kloosterman, R., Akkermans, M., Reep, C., Tummers – van Der Aa, M., & Centraal Bureau voor de Statistiek. (2023, 20 april). (On)gezonde leefstijl 2022: opvattingen, motieven en gedragingen. Centraal Bureau Voor de Statistiek. https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/rapportages/2023/on–gezonde-leefstijl-2022-opvattingen-motieven-en-gedragingen/2–on–gezond-eten
Movassagh, E. Z., Baxter-Jones, A. D. G., Kontulainen, S., Whiting, S. J., & Vatanparast, H. (2017). Tracking Dietary Patterns over 20 Years from Childhood through Adolescence into Young Adulthood: The Saskatchewan Pediatric Bone Mineral Accrual Study. Nutrients, 9(9), 990. https://doi.org/10.3390/nu9090990
Penne, T., & Goedemé, T. (2021). Can low-income households afford a healthy diet? Insufficient income as a driver of food insecurity in Europe. Food Policy, 99, 101978.
Przybyłowicz, K. E., & Danielewicz, A. (2022). Eating habits and disease risk factors. Nutrients, 14(15), 3143.
Rabobank. (z.d.). 10 tips om te besparen op boodschappen. https://www.rabobank.nl/particulieren/financieel-gezond/inkomsten-en-uitgaven/boodschappen
Riley, D., & Hunt, K. A. (2014). Computational Thinking for the Modern Problem Solver. In Chapman and Hall/CRC eBooks. https://doi.org/10.1201/b16688
RIVM. (z.d.). Impactvolle Determinanten: Ongezonde voeding. https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-07/LR_012065_131709_Factsheet%20_ongezonde_voeding_V5.pdf
Thuisarts.nl. (2025, 24 april). Ik wil gezond eten. https://www.thuisarts.nl/gezond-eten/ik-wil-gezond-eten
24Kitchen. (z.d.). 12x tips om geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. https://www.24kitchen.nl/populair/tips-geld-besparen-boodschappen
Verwijs, M. (2025). Maaltijd. TvPO, 20(1), 8–10. https://doi.org/10.1007/s12503-024-2132-x
Voedingscentrum. (z.d.). Chili sin carne. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/chili-sin-carne.aspx
Voedingscentrum. (z.d.-b). Groente-aardappelcurry met ei. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/groente-aardappelcurry-met-ei.aspx
Voedingscentrum. (z.d.-c). Pompoensoep met geitenkaas. https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/pompoensoep-met-geitenkaas.aspx
Wąsowicz, G., Poraj-Weder, M., & Matthys, C. (2022). Dreaming of effective diet change? Motivation, emotions, and dietician presence can all matter. Journal of Health Psychology, 27(11), 2505-2514.
Webanizr. (2019, 9 december). Kleurgebruik op websites. Webanizr. https://www.webanizr.nl/blog/article/kleurgebruik-op-websites#:~:text=Het%20gebruik%20van%20neutrale%20kleuren,formuleer%20en%20zelfs%20afstandelijk%20overkomen.